Началото...

В далечната 1878 един млад мъж – Илия Рабчев напуска родното си село Бяла Черква в България и заминава за Франция, за да учи винопроизводство. Четири години по-късно, той се завръща при своето семейство в Бяла Черква, за да основе Изба “Рабчев”. Всички работят всеотдайно и скоро избата става най-големия производител на вино в района.

В наши дни...

Няколко десетилетия по-късно, друг млад мъж, Любен Рабчев (пето поколение “Рабчев”), също напуска България и отива в Америка където учи винопроизводство и бизнес. След 40 години в Америка, Любен се връща в България и основава Винарска изба Седем Поколения, разположена в северна България, 30 км западно от Русе.

Лозовите масиви са благословени да бъдат разположени на място с МАГИЧЕСКА КРАСОТА. Сред зелени хълмове с прекрасни гледки към река Дунав. Слънчевите лъчи нежно докосват нашето грозде през деня, а речния бриз ги охлажда през нощта.

Реколтата се събира през нощта, за да се контролира температурата и да се запазят ароматите и вкуса на гроздето.

Обработваме 150 дка от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло, като непрестанно следим състоянието и растежа на  лозите  и подновяваме  насажденията, ако е необходимо. Най-новите насаждения са от сорта  Пино Ноар, от който очакваме  да извлечем  нов неповторим и завладяващ вкус за в бъдеще.

Ново за 2018 г. е нашият фирмен магазин в центъра на гр. Русе на ул. Петко Д. Петков 6.

През 2019 год. планираме откриването на нова част от Винарската изба във Винарския комплекс, с тераса предлагаща спираща дъха гледка към реката в комбинация с чудесно вино, дегустации  и винени турове.

Очакваме Ви с нетърпение да се срещнем и да споделим Красотата на България.

Джо и Любен Рабчев и Екипа на Винарска изба Седем поколения